SONVEULLA HOUSE · ALPS


Sonveulla House is a well-preserved traditional Alpine dwelling with mixed living and farming functions.

In winter, the hay was stored above the living areas and thus served as insulation. Traditionally, animals provided additional warmth to the home. The main living room was divided from the cows’ stable by pivoting walls only, and the sleeping area was shared with sheep.

The project combines the renovation of the original wood and stone structure and the rehabilitation of the existing living areas with the construction of a new volume within the hayloft. In contrast with the highly defined functions of the existing rooms, the new volume in the hayloft is a neutral space – adjustable to the evolving working and living requirements of its current inhabitants.

P

Restoration of an eighteenth century rural house

Collaboration with:
Koji Hashimoto · Aya Nakamura · Nathalie Pozzi

Location:
Italian Alps

Status:
in progress

P
P
P